Vrh HDZ-a gubi strpljenje zbog ponašanja Hasanbegovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vrh HDZ-a ovih dana u javnosti ignorira izjave ministra kulture na odlasku Zlatka Hasanbegovića te mu službeno poručuju kako kadroviranje sada nije tema te da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ‘kao mandatar odlučiti tko će biti ministri iz redova HDZ-a’, piše Jutarnji list.

 – Prioritet je uspješno završiti pregovore s Mostom, a u tom paketu će se odlučiti o strukturi Vlade – poručio je jučer politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier. Bila je to reakcija na pitanje kako komentira Hasanbegovićevu poruku iz intervjua u Večernjem listu:- Još nisam sreo glasača HDZ-a koji ne želi da ja budem ministar kulture. Jedan glasač HDZ-a, blizak stranci, koji je želio ostati anoniman, jučer je to komentirao riječima:

– Osobno sam glasač HDZ-a pa ne podržavam Hasanbegovića za ministra kulture u novoj Vladi. Međutim, u HDZ-u ima i onih koji smatraju da Hasanbegović samo traži svoje mjesto. – Pupovac je njega prvi prozvao, a on mu je odgovorio, to je legitimno. Način na koji je to izveo pitanje je stila. Hasanbegović se sada pokušava pozicionirati, toga je uvijek bilo i uvijek će biti, pa ne možemo to ljudima braniti – kaže naš izvor, koji dodaje da je evidentno da Hasanbegović ima podršku birača. – Novo vodstvo će prilikom odlučivanja tko će sjediti u budućoj Vladi morati uzeti u obzir niz kriterija. Ne možete nekoga tko je u svojoj jedinici dobio najviše preferencijalnih glasova ignorirati jer onda idete protiv birača – komentira naš sugovornik, koji je svjestan da će to biti težak proces na kraju kojeg će biti “puno razočaranih i tužnih’.

Međutim, neslužbeno doznajemo kako vrh stranke svakim danom ima sve manje strpljenja za Hasanbegovića.

– Nastavi li ovako, ne vjerujem da će Plenković to dugo tolerirati – kaže nam izvor blizak stranci. Naš drugi izvor dodaje kako osobno Hasanbegovića ne bi stavio u Vladu. – Hasanbegović se sada brani jer ga je Pupovac apostrofirao. Nisam svjetonazorski toliko desno kao i on, ali ne mogu reći da je nepoštena i nekorektna osoba, stoga imam razumijevanja za njegovo ponašanje, ali mislio sam da nije trebao biti ni u prijašnjoj Vladi, pa isto tako mislim da ne bi trebao biti ni u budućoj – kazao nam je izvor iz vrha stranke, piše Jutarnji list.


Pratite nas i na društvenim mrežama: