Vraćaju se ljetne temperature!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovaj tjedan u cijelu će se Hrvatsku polako vratiti prave ljetne temperature zraka. Iz dana u dan bit će sve toplije pa bi u drugom dijelu tjedna veći dio zemlje opet mogao biti zagrijan na 30 Celzijevih stupnjeva ili malo iznad. Pljuskova s grmljavinom bit će osobito puno početkom tjedna, a potom će se njihova pojavnost smanjiti. Više će sunca biti na Jadranu, a na kopnu bi mogućnost za kratkotrajne pljuskove ostala gotovo svaki dan u tjednu. Opširnije u nastavku.

JADRAN:

Promjenjivo će se zadržati i tijekom ponedjeljka. Ujutro će lokalno na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana biti pljuskova i grmljavine koji mogu biti i obilniji. Poslijepodne više sunčana vremena, ali su i dalje mjestimice mogući slabi pljuskovi s grmljavinom. Najviše suha i sunčana vremena na jugu Dalmacije. U prvom dijelu dana puhat će slabo jugo, poslijepodne će prestati i okretati na slab jugozapadnjak, u Dalmaciji i maestral. Navečer burin, podno Velebita do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 17 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

U utorak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini krajeva suho ali su samo ponegdje mogući slabi popodnevni pljuskovi s grmljavinom, većinom na jugu Dalmacije. U noći će puhati slaba bura, danju sjeverozapadnjak koji će popodne na moru Dalmacije biti pojačan s jakim udarima. Navečer posvuda umjerena, ponegdje i pojačana bura, podno Velebita jaka bura s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 32°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano. Poslijepodne će samo ponegdje uz lokalno jači razvoj naoblake biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Noću će puhati umjerena, ponegdje i pojačana bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Danju slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će popodne ne moru Dalmacije imati pojačane do jake udare. Jutro toplije, najviše dnevne temperature od 29 do 33°C.

U četvrtak nastavak pretežno sunčanog ljetnog vremena. Poslijepodne će u zaobalju mjestimice biti jačeg razdoblja naoblake uz slabe pljuskove s grmljavinom. U noći će puhati umjerena bura, danju će okrenuti na slab maestral. Jutarnje temperautre od 20 do 25°C, najviše dnevne većinom od 28 do 32°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom petka. Poslijepodne će u zaobalju, uz lokalno jači razvoj oblaka, biti slabih pljuskova i grmljavine. Noću će puhati slaba do umjerena bura, danju slab maestral. Jutarnje temperature bit će bez veće promjene, najviše dnevne od 28 do 33°C.

I u subotu u većini predjela pretežno vedro ljetno vrijeme. Poslijepodne se u zaobalju na isključuje mogućnost slabih pljuskova s grmljavinom. U noći će puhati umjerena bura, danju će okrenuti na slab maestral. Jutarnje temperature od 20 do 25°C, najviše dnevne većinom od 29 do 33°C.

U nedjelju pretežno sunčano u prvom dijelu dana. Poslijepodne i osobito navečer u Dalmaciji može biti promjenjive naoblake, a na sjevernom Jadranu povećane naoblake uz mjestimične pljuskove s grmljavinom. Noću će biti tiho ili uz biurin, danju će zapuhati slab jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu jugo. Danju će se zadržati vruće.

IZVOR: Crometeo.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: