Moguće pojeftinjenje

Vlada izglasala, ukida se ograničenje najviših cijena goriva. Od sutra moguće nove cijene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od sutra se cijene naftnih derivata u maloprodaji formiraju slobodno, kazao je ministar Tomislav Ćorić na sjednici Vlade: ‘Nafta je u svijetu pojeftinila’, prenosi RTL.

Vlada Republike Hrvatske na jutrošnjoj sjednici odlučila je da se cijene goriva oslobađaju, da se ukida ograničenje najviše cijene naftnih derivata. Dotična uredba vrijedila je od 14. listopada.

Njom se određivalo da se Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 ne smiju prodavati po više od 11.10 kuna po litri, a Eurodizel BS ne više od 11 kuna po litri.

– Očekujemo od sljedećeg utorka da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koju smo mi propisali. Upravo zbog toga vjerujemo da od sljedećeg utorka uredba kao takva više jednostavno u kontekstu obrane od povećanja cijene više neće imati smisla i u skladu s tim ćemo povući određene korake – najavio je nedavno ministar Tomislav Ćorić.

– Zahvaljujući pravovremenoj reakciji, spriječili smo udar na budžete građana i na gospodarstvo – kazao je premijer Andrej Plenković prije nego što je ministar Ćorić krenuo objašnjavati uvođenje, a sad i ukidanje uredbe:

– Došlo je do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskim tržištima, što bi se odrazilo na cijene od sutra, potrebno je da trgovci naftnih derivata mogu određivati cijene slobodno. Dopustit ćemo da se nadalje cijene formiraju slobodno – istaknuo je Ćorić prije glasanja koje je bilo jednoglasno “za”.


Pratite nas i na društvenim mrežama: