Sabor izglasao

Vili Beroš novi je ministar zdravstva. Dobio je podršku 81 saborskog zastupnika

Vili Beroš novi je ministar zdravstva. Na glasovanju u Saboru, Beroš je dobio povjerenje 81 zastupnika, protiv je bilo 43, a suzdržan jedan zastupnik, javlja RTL.

Novi ministar odmah je prisegnuo, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković poželio mu je sreću u obavljanju dužnosti.

Uoči glasovanja, Davor Bernardić, predsjednik SDP-a zatražio je stanku zbog lošeg stanja u zdravstvu, ali i zbog činjenice da je riječ već o 14. smijenjenom ministru ove Vlade, a da je Beroš bio Kujundžićev zamjenik, te da će samo nastaviti njegovu politiku.

Željko Reiner (HDZ) je također zatražio stanku, ali i Ines Strenja Linić (Most), Hrvoje Zekanović (Hrast) i Bojan Glavašević (Nezavisni).

Podsjećamo, Beroša u četvrtak je većinom glasova podržao saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku pred kojim je odgovarao na pitanja zastupnika.

On je među svojim prioritetima naveo rješavanje pitanja prekovremenih sati liječnika i medicinskih sestara, ustrojavanje hitne helikopterske medicinske službe te rješavanje pitanja nedostatka kadrova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.