Budite oprezni

Vatrogasci uputili poseban apel pred blagdan Svih svetih i Dušni dan

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) uputila je građanima poseban apel pred obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada će velika većina njih tradicionalno obilaziti groblja i paliti svijeće na njima.

– Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti – upozoravaju iz HVZ-a.

Stoga vatrogasci savjetuju građanima da ne pale svijeće i šibice u blizini suhe trave, a svijeće koje još gore i šibice ne bacaju u travu ili smeće.

‘Ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade, stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta, a ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora. Po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće. Nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa’, piše u priopćenju HVZ-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.