Učenicama osigurani besplatni ulošci: ‘Od idućeg polugodišta čekat će ih u školama’

pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Učenice osnovnih škola u Karlovcu i učenice osnovnih i srednjih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji od idućeg polugodišta imat će osigurane besplatne uloške. Ove odluke samo su jedne u nizu nakon što su u javnost izašli rezultati istraživanja provedenog u Hrvatskoj o menstrualnom siromaštvu.

Kada se prvi put počelo govoriti o menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj, gradovi i županije krenuli su raditi korake kako bi se taj problem riješio. Tako su u Karlovcu i Krapinsko-zagorskoj županiji isto odlučili osigurati besplatne uloške učenicama i to već od idućeg polugodišta, piše srednja.hr

– Neki gradovi su besplatne uloške osigurali za učenice slabijeg socijalnog stanja, neki su najavili da će ih osigurati za sve učenice, ali Karlovac će prvi u zemlji s tim krenuti na ovaj način i izuzetno smo zadovoljni što je Grad Karlovac prihvatio našu inicijativu. Veseli nas što upita o ovakvom projektu imamo i iz drugih gradova u županiji, a pozivam i Karlovačku županiju da se uključi i osigura besplatne uloške učenicama srednjih škola kojima je osnivač, poručila je Marina Novaković Matanić, predsjednica Dignitasa za portal trend.com.hr.

Karlovac će tako postati jedan od prvih u Hrvatskoj i županiji koji će na taj način osigurati uloške za učenice od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

– dm će za početak osigurati uloške za 5.000 kuna i ulošci će od idućeg polugodišta biti u školama. Još ćemo dogovoriti gdje će stajati, kako će ih učenice uzimati… kako to realizirati. U proračunu za iduću godinu sredstva za ovu namjenu za sad nisu predviđena, ali ne znači da će tako i ostati jer kad jednom krenemo s ovim projektom, više nećemo stati, izjavila je pročelnica Draženka Sila Ljubenko za trend.com.hr.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.