Stožer donio još dvije odluke

U Zagrebu dva nova slučaja koronavirusa. Trgovine će opet moći raditi blagdanima

Arhiva/Milan Balaban

U posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.254 pozitivne osobe na virus Covid-19. Novooboljele osobe dolaze iz Grada Zagreba. Dosad se oporavilo 2.140 osoba. Preminulo je 107 osoba, a njih sedam je još na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.254 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je tri odluke – Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 te Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Tim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom se od 15. lipnja, s obzirom na dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.