U bolnicama 807 pacijenata

U Hrvatskoj 777 novih slučajeva zaraze. Beroš: ‘Ovaj tjedan broj oboljelih porastao je za 19 posto’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar zdravstva Vili Beroš izvjestio je na sjednici Vlade kako danas imamo 777 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2,te da je udio zaraženih u broju testiranih 11.5 posto. 807 pacijenata je na bolničkom liječenju, od kojih je 82 na respiratoru.

-Uslijed brojki  novozaraženih, ovaj tjedan broj aktivnih slučajeva porastao je za 19 posto, broj hospitaliziranih za 18 posto. Svatko od nas utječe na epidemiološku situaciju, moramo poštovati epidemiološke mjere kako ne bismo poništili dosadašnji napredak – kazao je Beroš.

Do 9.ožujka zaprimljeno je 408.270 doza cjepiva, aplicirano je 288.982 doze, a 158.492 osobe cijepljeno je jednom dozom cjepiva. HALMED je zaprimio 1.342 prijave sumnji na nuspojave cjepiva.

Beroš je kazao kako i sve veći izazov postaje Post-covid sindrom.

– Ukupan broj takvih pacijenata s post-covid sindromom u bolnicama bio je više od 5.500. Najčešći problemi su vezani uz respiratorni sustav, a dio pacijenata ima i kardiovaskularne, probavne i probleme lokomotornog sustava.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.