U Hrvatskoj 22 novooboljela, od sutra u javnom prijevozu obavezne maskeFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 22 oboljelih od Covid-19.

– Do sada je testirano 73.738 osoba, a od toga u posljednja 24 sata 645. Na repiratoru nema pacijenata. 139 slučajeva je trenutno aktivno – rekla je Maja Grba Bujević.

Božinović je kazao kako će se utvrditi poseban režim za sve koje ulaze iz BiH, Srbije, Kosova te Sjeverne Makedonije.

– Za njih se primjenjuje samoizolacija od 14 dana, a ne primjenjuje se na osobe s tog prodručja, a koje su u tranzitu. Također, nova odluka je da će vozači, ostali zaposlenici i putnici u javnom prometu biti obavezni koristiti medicinske maske. Onaj tko nema medicinsku masku, od putnika, pružatelj mu ne smije dopustiti ulazak, odnosno vozač ne smije krenuti. Obje odluke stupaju na snagu od ponoći – rekao je ministar Davor Božinović.

Stožer nije imao odgovor na pitanje o maturantima koji pišu državnu maturu.

– Virus je prisutan u našem okruženju, govorimo o pandemiji i epidemiji. Da umirim mladenke, do sada nismo imali niti jedan slučaj pozitivan u vezi svadbene proslave, neće biti nikakvih promjena u mjerama, jer se izgleda svi jako dobro pridržavaju mjera. Što se tiče kontrole razmaka u javnom prijevozu, teško je to kontrolirati, zato i preporučujemo držanje mjera, i obvezno nšenje maski. Odgovornost je na svakome od nas – rekla je epidemiologinja.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: