Preminulo 65 bolesnika

U Hrvatskoj 1.472 novooboljelih: ‘Po incidenciji smo najgori u EU, ali podaci ohrabruju’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 1.472 nova slučaja, trenutno je broj aktivnih 22.769, a od jučer je testirano 5.798 osoba. Preminulo je 65 bolesnika, a na respiratorima je 284 pacijenata, izvjestili su na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Imali smo porast od 5,7 posto u ovom tjednu. Visoka nam je inicdencija, trenutno najvišu incidenciju ima Međimurska, a najnižu Dubrovačko-neretvanska. Najgori smo u Europskoj uniji i to na 27. mjestu od 27. zemalja, a za 1 nam je incidecija veća nego u Luksemburgu. Stopa mortaliteta nam je 628.5 na milijun stanovnika – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj zavoda za javno zdravstvo.

Ministar Vili Beroš istaknuo je da su ove brojke neusporedive s proljetnim, ali i da podaci od jutros ohrabruju i ukazuju na činjenicu da se i ostala zdravstvena zaštita odvija na dobar način.

Od prošlog tjedna se govori o uvođenju propusnica od 21. prosinca, a ovaj bi tjedan trebali imati konkretnije informacije.

-Znamo da ljude zanima predvidivost mjere, zato smo u nesprestanim razgovorima. Mi smo oprezni s najavama, ovaj tjedan ćemo precizirati neke stvari kako bi smo nekoliko dana prije nego što istekne odluka koja ističe 21. mogli najaviti koji će biti okvir. Mi možemo i danas samo ponoviti da molimo sve sugrađane da se sadrže od okupljanja, putovanja pogotovo za blagdane. Dat ćemo okvir svjesni da nijedna odluka ne može nadomijestiti odluku pojedinaca da ne idu u posjete, da se ne okupljaju ljudi iz vaših kućanstva- rekao je ministar Davor Božinović.

 

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: