U 13 sati u jednoj od dvorana u Saboru

Trećina saborskih zastupnika cijepit će se u ponedjeljak, Peđa Grbin objasnio zašto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što su se proteklih dana protiv koronavirusa javno cijepili predsjednik države, ministri i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite, sutra će cijepljenje biti organizirano i u Saboru, piše Večernji.hr.

Za primitak cjepiva dobrovoljno se prijavila trećina zastupnika – njih 51, a cijepit će se u 13 sati u jednoj od saborskih dvorana.

– Važno je da kao političke osobe pošaljemo poruku da se cijepiti treba, da je cjepivo važno i da može pomoći u borbi protiv COVID-19. Cijepit će se oni koji nisu preboljeli COVID i koji spadaju u rizične skupine – objasnio je neki dan šef Sabora Gordan Jandroković opravdavši cijepljenje zastupnika i time što je Sabor tijelo koje donosi zakone, koji su pak baza djelovanja i Vlade i državnih institucija.

Sam Jandroković sutra se neće cijepiti jer je prebolio koronu, ali već sutra cjepivo će primiti predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

– I to zato što sva istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj postoji izuzetan otpor prema cijepljenju. SDP je prije gotovo mjesec dana pokrenuo kampanju u kojoj smo počeli pozivati ljude da se cijepe, a najčešći odgovor građana bio je ‘Cijepite se prvo vi pa onda nama govorite da se cijepimo’. S obzirom na to veliko nepovjerenje koje postoji prema cijepljenju uopće, a posebno prema COVID-19, mislim da je moja dužnost cijepiti se. I to javno, kako bih pomogao uvjeriti barem dio građana da je to sigurno i potrebno – kazao je Grbin za Večernji.

S druge strane,  Mostov Zvonimir Troskot sutra se neće cijepiti jer smatra da bi se prvo trebali zaštititi oni koji su koroni izloženi i oni koji imaju pulmološke probleme.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.