Podijeljeno je 15,4 tona hrane

Tomo Medved: ‘Sanirano je 12 objekata, postavljeno 25 kontejnera i tri grijana šatora’

Slavko Midzor/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Održana je prva konferencija za novinare novooformljenog Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja na čelu kojega je potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, javlja Rtl.hr.

Sastanak njihove koordinacije počeo je nešto iza 9 sati, a gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nije bio na njemu.

-U najkraćem vremenu uvezali smo sve sastavnice, sanirano je 12 objekata u selima Gornji i Donji Viduševac, u je potpunosti uspostavljen Dom zdravlja i hitna pomoć u Glini, postavljeno je 25 kontejnera i tri grijana šatora s opremom -kazao je Medved.

Hrvatska vatrogasna zajednica provela je 829 intervencija u posljednja 24 sata, gdje je bilo angažirano više od 500 vatrogasaca sa 148 vozila.

Što se tiče HGSS imali su  62 intervencije. Crveni križ pružio je 145 psihosocijalne pomoći, 562 osobe su u smještaju na nekoliko lokacija. Podijeljeno je 15,4 tona hrane, 96 grijalica, 16480 toplih obroka za ljude, 2.700 toplih obroka za intervencijske timove. Vojska radi na sanaciji prometnica i tornja crkve u Kraljevčanima.

– Kontinuirano postavljamo kontejnere koji su već ranije zaprimljeni, to u najvećoj mjeri postavlja Hrvatska vojska. Tu su i poteškoće, da bismo ih postavili potrebno je napraviti pripremu terena. Danas u Riječku luku stiže 30 kontejnera koje ćemo čim prije dopremiti i raspodijeliti na ugrožena područja- rekao je.


Pratite nas i na društvenim mrežama: