Pomoći možete i na druge načine

Stožer apelira na sve volontere: Gužve na pogođenom području otežavaju rad žurnih službiFoto: Željko Lukanić/PIXELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je apel građanima da se ne upućuju na potresom stradala područja.

– Mole se građani da ne idu u Sisak i Petrinju. Bez obzira na Vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom. Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi – poručuju iz Stožera.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive  operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

– Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem – apeliraju iz Stožera.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: