MUP poziva

Srednjoškolci nakon završena prva dva razreda mogu na Policijsku akademiju, provjerite uvjete

Ilustracija/Screenshot/YouTube
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policijska akademija u rujnu će, nakon 10 godina ponovno pokrenuti program policijskog obrazovanja kroz treći i četvrti razred srednje škole.

Svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete,  do 20. kolovoza 2021. godine mogu se prijaviti na natječaj Policijske akademije za upis u program redovitoga srednjoškolskog obrazovanja kroz treći i četvrti razred, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Naime, uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine, u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine.

Policijska škola ‘Josip Jović’, koja u sklopu Policijske akademije provodi programe temeljnoga policijskog obrazovanja, na prijedlog i uz podršku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih izradila je Standard zanimanja, Standard kvalifikacije i Strukovni kurikulum – što je prema Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru preduvjet za ponovno pokretanje redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka kroz treći i četvrti razred.

Zainteresirani moraju zadovoljavati uvjete koje donosimo na sljedećem linku.


Pratite nas i na društvenim mrežama: