SMIJENJENA ŠEFICA HTZ-a Odluku o Meri Matešić donijeli iza zatvorenih vrata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako su pozvali medije na svoju današnju sjednicu Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice jednoglasno je odlučilo ostati iza zatvorenih vrata i bez prisustva medija razmotriti sve odluke koje danas treba donijeti, među kojima i o izvješću direktorice Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić o ostvarenju programa rada i poslovanju HTZ-a u 2013., o čemu ovisi i status Matešić.

O tome je brojne okupljene novinare u Glavnom uredu HTZ-a u Zagrebu izvijestio šef kabineta ministra turizma i član Nadzornog odbora HTZ-a Ivan Glušac, dodavši da će poslije mediji dobiti izjave, odnosno da će se održati konferencija za novinare.

To je ujedno prvi put od kako postoji Glavni ured HTZ-a da novinari ne mogu prisustvovati sjednici Turističkog vijeća. Izazvalo je to i rezigniranost novinara koji su očekivali da će, kao i uvijek, moći ući na sjednicu Vijeća i slušati njen tijek, posebice s obzirom da se radi o važnoj sjednici na kojoj se odlučuje i o statusu direktorice Glavnog ureda HTZ-a.

Novinari koji čekaju u hodniku vidjeli su tek da je Matešić u jednom trenutku izišla van sa sjednice, da bi ponovno bila pozvana unutra, a izuzev Glušca nitko im se nije obratio.

Na dnevnom redu prve ovogodišnje sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice među ostalim je izvješće direktorice Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić o ostvarenju programa rada za prošlu godinu. To je ujedno i prvo izvješće koje Vijeću o svom i radu HTZ-a podnosi Matešić otkako ju je početkom listopada 2012. Vijeće imenovalo novom direktoricom. Nakon prve godine rada obveza je podnijeti izvješće pred Vijećem koje to treba prihvatiti ili ne. O tome je ovisio i dalji status Matešić.

S dolaskom Matešić na tu poziciju promijenila se, naime, dugogodišnja praksa u HTZ-u da se direktora Glavnog ureda bira na mandat od četiri godine, već se primjenjuje odredba dopunjenog Zakona o turističkim zajednicama da mandat odnosno poziciju godinu za godinom treba ‘opravdati’ pred Vijećem.

IZVOR: HINA

PRENOSI: jutarnji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.