Šestero Šibenčana na popisu nominiranih za Porina: Pavao Mašić u borbi za čak četiri prestižne statue

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čak četiri nominacije za ovogodišnju, 26. glazbenu nagradu Porin, pokupio je šibenski orguljaš Pavao Mašić, a na listi nominiranih našli su se i Marko Škugor, Ante Prgin Surka, Dušan Šarac, Branko Viljac te pijanistica Ana Lucić.

Mašić je za album ‘Franjo Dugan: sabrana djela za orgulje’ nominiran u kategoriji Najbolji album klasične glazbe te Najbolja produkcija albuma klasične glazbe. Za isti album nominiran je i u kategoriji Najbolja snimka albuma klasične glazbe, čiji su tonski snimatelji Alan Šnajder i Božidar Pandurić, dok je u kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe nominiran za skladbu ‘Franjo Dugan: Uvod i fuga u f-molu’.

U kategoriji Najbolje snimke klasične glazbe, među izvođačima ‘Albuma Berislav Šipuš: Zajedno’ je i pijanistica Ana Lucić iz Šibenika, a tonski snimatelji bili su Alan Šnajder i Božidar Pandurić.

Marko Škugor s pjesmom ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’ nominiran je u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe, dok je među nominiranima za Najbolji album etno glazbe i album ‘Domaj’ izvođača Ogenja, čiji je glazbeni producent Ante Prgin Surka.

porin 26
Porin.org

U kategoriji Najbolji album klapske glazbe na popisu je 52. Festival dalmatinskih klapa Omiš, producenata Mije Stanića i Dušana Šarca, inače umjetničkog direktora Dalmatinske šansone Šibenik.

Upravo je 21. Dalmatinska šansona, umjetničkih direktora Dušana Šarca i Branka Viljca, i ove godine nominirana za Najbolji album s raznim izvođačima.

Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će svojim glasovima izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici u svakoj od 36 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli Porina koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Popis svih nominiranih provjerite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.