Ruža Tomašić napustila HSP AS: Dala ostavku i istupila iz stranke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ruža Tomašić objavila je kako podnosi neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević te kako istupa iz stranačkoga članstva.

U priopćenju za medije, Tomašić kao razlog za ostavku i istupanje iz stranke navodi razilaženje sa stranačkim vrhom oko izmjena izbornoga zakonodavstva.

“Vrh HSP AS-a nažalost nije prepoznao potrebu da u maniri istinskih hrvatskih domoljuba stanemo u obranu nacionalnih umjesto uskih stranačkih interesa kad je u pitanju promjena izbornog zakonodavstva. Dapače, neki su visoki dužnosnici stranke otišli toliko daleko i svjesno kršili Statut i odluke Predsjedništva HSP AS-a u obrani dosadašnjeg poražavajućeg stanja u kojem partitokracija apsolutno dominira nad izravnom demokracijom”, ističe.

Tomašić: HSP AS postao nešto što nisam željela

“S obzirom da tijela stranke svo ovo vrijeme nisu poduzela ništa da se takvo ponašanje sankcionira sukladno Statutu te su na taj način ostavila prostora isključivo za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam poštedjeti stranku novih podjela te napustiti redove stranke koja se pretvorila u nešto što nisam željela”, dodala je Tomašić.

Sve snage usmjerene u Europski parlament

“Ne mogu ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi van interesa hrvatskog naroda jer smatram da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa. Političke stranke su sredstvo, a ne cilj. Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi biti blagostanje za naš narod u njegovoj državi”, navodi u priopćenju sad već bivša predsjednica HSP AS-a.

“Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikad u nastojanju da po svaku cijenu zaštitim interese našeg naroda i države u Europskom parlamentu te ću nastaviti raditi najvećim mogućim intenzitetom na tom planu”.

Kriza u redovima HSP AS-a

“Nadam se da će moj odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što sam kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala.

Također, želim vjerovati da će oni pravaši koji su me prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti moj odlazak i poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima”, zaključuje Tomašić.

IZVOR: Index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: