Brutalno smaknuće

Ringwaldu potvrđena optužnica za ubojstvo u Omišu, Košta smatra da su pravi krivci na slobodiFoto: Arhiva

Obrane Stipe Ringwalda, Vlade Zolote i Jerka Pirića nisu uspjele u naumu da ‘stopiraju’ optužnicu splitskog ŽDO-a koja je podignuta nakon istrage zbog ubojstva Karmelina Fistanića (39) iz Piska krajem prošle godine na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš, piše Slobodna Dalmacija.

Fistaniću je tada, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prema optužnici, na motociklu prišao Ringwald i ubio ga ispalivši u njega najmanje šest metaka u glavu i vrat.

Pirić i Zolota su, po optužnici, sve pripremili i dogovorili ubojstvo s Ringwaldom. Optužnica je podignuta početkom travnja, no obrana je tražila izuzimanje dokaza iz spisa jer su ih smatrali nezakonitim. Odnosilo se to prvenstveno na rezultate vještačenja MUP-ovog ‘Centra Ivan Vučetić’ te snimke video nadzora.

No, njihov zahtjev prvo je odbilo vijeće splitskog Županijskog suda, no kako je uslijedila žalba na tu odluku, spis je ‘otputovao’ na Vrhovni sud koji je potvrdio odluku splitskog suda i odlučio da su svi prikupljeni dokazi zakoniti. U ponedjeljak je održano Optužno vijeće koje je potvrdilo optužnicu. Tako je ona postala pravomoćna i više nema zapreka da suđenje počne.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.