Mališan iz Zagreba

Prvo dijete u Hrvatskoj zaraženo koronavirusom, 119 djece i 16 teta idu u izolaciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jedno dijete vrtićke dobi u Zagrebu zaraženo je koronavirusom, doznaje Jutarnji list. U Hrvatskoj je sada 32 zaraženih koronavirusom.

Vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

– Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti, javljaju iz Grada.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu ministar Vili Beroš i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić potvrdili su da je u Hrvatskoj zaražena još jedna osoba.

– Detektiran je još jedan bolesnik koji je bliski kontakt prethodno oboljelog – istaknuo je Beroš nakon kojeg je riječ preuzela dr. Markotić.

– Sve što možemo reći je da su obiteljski kontakti, ali nećemo iznositi detalje da zaštitimo anonimnost obitelji – dodala je Markotić.

Alemka Markotić kazala je kako nova zaražena osoba ima blage simptome. – Sve ostale preporuke ostaju, kontrola i samodisciplina je preduvjet da se zajedno izborimo sa svime – dodala je.

– I dalje nemamo znakove lokalne transmisije – rekao je Beroš. Dodao je kako je trenutno u testiranju 553 uzorka, 15 ih čeka rezultate, a pod nadzorom je 5991 osoba.

GeneralBoris Zdilar iz Oružanih snaga rekao je da imaju jednog zaraženog pripadnika koji se nalazi u Klinici Fran Mihaljević.

– Radimo izvide i radnje sukladno smjernicama, imamo situaciju pod kontrolom – rekao je Zdilar.

Doznajemo kako je pripadnik Hrvatske vojske među slučajevima koji su ranije potvrđeni.

Na pitanje o zagrebačkim klubovima koji su nastavili s radom te najavili normalan rad ovog vikenda odgovorio je ministar Beroš.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 


Pratite nas i na društvenim mrežama: