Mališan iz Zagreba

Prvo dijete u Hrvatskoj zaraženo koronavirusom, 119 djece i 16 teta idu u izolaciju

Jedno dijete vrtićke dobi u Zagrebu zaraženo je koronavirusom, doznaje Jutarnji list. U Hrvatskoj je sada 32 zaraženih koronavirusom.

Vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

– Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti, javljaju iz Grada.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu ministar Vili Beroš i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić potvrdili su da je u Hrvatskoj zaražena još jedna osoba.

– Detektiran je još jedan bolesnik koji je bliski kontakt prethodno oboljelog – istaknuo je Beroš nakon kojeg je riječ preuzela dr. Markotić.

– Sve što možemo reći je da su obiteljski kontakti, ali nećemo iznositi detalje da zaštitimo anonimnost obitelji – dodala je Markotić.

Alemka Markotić kazala je kako nova zaražena osoba ima blage simptome. – Sve ostale preporuke ostaju, kontrola i samodisciplina je preduvjet da se zajedno izborimo sa svime – dodala je.

– I dalje nemamo znakove lokalne transmisije – rekao je Beroš. Dodao je kako je trenutno u testiranju 553 uzorka, 15 ih čeka rezultate, a pod nadzorom je 5991 osoba.

GeneralBoris Zdilar iz Oružanih snaga rekao je da imaju jednog zaraženog pripadnika koji se nalazi u Klinici Fran Mihaljević.

– Radimo izvide i radnje sukladno smjernicama, imamo situaciju pod kontrolom – rekao je Zdilar.

Doznajemo kako je pripadnik Hrvatske vojske među slučajevima koji su ranije potvrđeni.

Na pitanje o zagrebačkim klubovima koji su nastavili s radom te najavili normalan rad ovog vikenda odgovorio je ministar Beroš.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.