Prije dvije godine Gotovina i Markač pušteni su na slobodu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

16.11.2012. godine Ante Gotovina i Mladen Markač pušteni su na slobodu. Odlučilo je tako žalbeno vijeće Haškog suda na čelu s Theodorom Meronom. Sud je odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Po Gotovinu i Markača su u Haag avionom hrvatske vlade otišli ministar branitelja Predrag Matić Fred i ministar obrane Ante Kotromanović.

Veliki doček upriličen je na Plesu, gdje su generale dočekali i premijer i predsjednik, a zatim na Trgu. Ante Gotovina i Mladen Markač kroz veliku gužvu jedva su došli do bine na Trgu bana Jelačića. Svi su ih htjeli zagrliti svi su im htjeli čestitati. Prvi se kratko prisutnima obratio Markač koji se zahvalio, a zatim se desecima tisuća ljudi obratio general Ante Gotovina.

“Rat pripada prošlosti. Okrenimo se svi zajedno budućnosti”

“Sretni smo što smo s vama večeras svi zajedno. Ovo je naša zajednička pobjeda, Bila je oluja u ratu, ovo je pravna oluja. Pobijedili smo. Ovo je točka na i. Rat pripada prošlosti. Okrenimo se svi zajedno budućnosti”, rekao je Gotovina.

IZVOR: index.hr

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.