Do 31. prosinca

Premijer najavio nove potpore za poduzetnike i radnike tijekom koronakrize

Premijer Andrej Plenković je na početku današnje sjednice Vlade najavio nove mjere za poduzetnike i radnike usred koronakrize, javlja Telegram.hr.

– Mi imamo 1,5 milijuna zaposlenih i 150 tisuća nezaposlenih, uspjeli smo održati dobru sezonu. Mi smo razmišljali što dalje i kakve poruke poslati zaposlenicima i poduzetnicima. Mi ćemo nove mjere donijeti u ponedjeljak – rekao je.

Tvrdi kako je do sada ukupno isplaćeno 6.3 milijardi kuna za sve mjere, a vrhunac je bio u travnju kada su isplatili plaće za 581 tisuću radnika. Za kolovoz će, kaže premijer biti isplaćeno 270 milijuna kuna. Mjere za iduća četiri mjeseca koštat će državu 800 tisuća kuna.

– Produžit ćemo mjere za mikropoduzetnike do 31. prosinca, to je ona mjera potpore za plaće. Mjera 4.000 kuna za one djelatnosti koje su ugrožene produžuje se do 31. prosinca. I ova potpora uključuje otpis pripadajućih doprinosa. Ove iste mjere ćemo omogućiti i onima koji budu zatvoreni odlukom Stožera – najavio je premijer.

Te mjere će se odnositi na one djelatnosti koje se bave prijevozom putnika, pružanjem smještaja i pripremanjem usluživanja hrane i pića, putničke agencije  te djelatnosti vezane uz or rekreaciju i organizaciju kulturnih i sportskih događanja ako imaju minus veći od 50 posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.