Još jedan bliski kontakt pacijenta iz Rijeke

Potvrđen osmi pozitivni na koronavirus u HrvatskojFoto: Ilustracija/arhiva

Potvrđen je osmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, a ponovno se radi o bliskom kontaktu obitelji radnika koji je radio u Italiji iz Rijeke, doznaje RTL. 

– Iz klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke”, izvijestili su jutros iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Podsjetimo, jučer ujutro je potvrđen sedmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, također blizak zaraženoj obitelji iz Rijeke. Zasad je u Rijeci potvrđeno pet pacijenata zaraženih koronavirusom, a u Zagrebu tri.

Svi oboljeli dobrog su i stabilnog zdravstvenog stanja te je stoga ministar zdravstva Vili Beroš jučer ustvrdio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna.

Stožer za civilu zaštitu uputio je jučer i strogu preporuku zdravstvenim ustanovama i djelatnicima da u idućih mjesec dana odgode pružanje usluga zdravstvenog turizma osobama koje dolaze iz područja zahvaćenih koronavirusom kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja.

Preporuka se odnosi na pružanje dentalnih zdravstvenih usluga i na lječilišta, s obzirom na to da u Hrvatsku upravo iz Italije, u kojoj je zabilježen značajan broj oboljelih, njih 1.128, dolazi mnogo osoba kojima hrvatski stomatolozi pružaju zdravstvenu uslugu.

Stožer i dalje preporučuje građanima da se što manje rukuju jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.