Nove mjere na snazi do sredine šestog mjeseca

Popuštaju mjere: Restorani rade unutra, 120 ljudi na svadbama, kafići rade dulje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promjene u odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama stupaju na snagu 28. svibnja, a odnose se na mjere ograničavanja okupljanja na kojima je dozvoljeno više od 100 osoba. Ukida se zabrana svečanosti i privatnih okupljanja, a javna događanja mogu trajati do 23 sata. Na pogrebima nema više ograničavanja broja osoba, ali nema izražavanja sućuti.

Pekarnicama je dozvoljen rad do 23 sata. Alkoholna pića smiju se prodavati od 6 do 23 sata. Ugostiteljskim objektima i obiteljskim gospodarstvima dopustit će se rad od 6 do 23 sata, uz strogo pridržavanje mjera.

Svi ugostiteljski objekti iz skupine restorani, mogu biti i pivnica, kavana, i caffe bar ako imaju minimalne tehničke uvjete za izdavanje hrane i slastica mogu posluživati i u zatvorenim prostorima.

Svadbene svečanosti mogu se održavati s najviše 120 uzvanika uz obvezu dostave obavijesti o mjestu i vremenu održavanja najmanje pet dana prije održavanja svečanosti i uz uvjet da su uzvanici prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva, preboljele Covid-19 ili su negativne na Covid. Potrebno je evidentirati imena uzvanika i obavijestiti ih da će njihovi podaci biti provjereni koje će oni na kraju potvrditi svojim potpisima.

Radno vrijeme kasina i automat klubova će biti od 8 do 23 sata. Ukida se obustava plesnih škola, radionica, igraonica, rekreacijskih treninga u zatvorenim prostorima. Za vjerske obrede i kino projekcije će se odlučivati po veličini prostora, minimalno treba biti četiri kvadrata po osobi.

Ostaje odredba obveznog nošenja maski u javnom prostoru ukoliko se ne može održati fizička distanca.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: