Počelo suđenje Matavulju za nesreću u kojoj je stradala Dolores Lambaša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Molim vas, nemojte me ništa pitati. Ovlastio sam svog odvjetnika da govori umjesto mene – rekao nam je Stojan Matavuljneposredno uoči pripremnog ročišta na početku suđenja za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova kolegica Dolores Lambaša. Kako neslužbeno doznajemo, glumac se pred brodskim Općinskim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim.

Dok se ozbiljnog pogleda približavao sudnici, na njegovu se licu moglo iščitati kako i dalje teško proživljava tragediju koju je skrivio te kako će, bez obzira na ishod, svoju kaznu nositi cijeli život. Podsjetimo, u nesreći koja se prije godinu dana dogodila na autocesti Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca, automobil kojim je s 0,66 promila alkohola u krvi upravljao Matavulj zabio se u vozilo ispred sebe te sletio s ceste. Lijepa glumica, koja je sjedila s njim, ozljedama je podlegla nekoliko sati kasnije. Matavuljev odvjetnik Zoran Mataićkaže kako njegov klijent prihvaća svoju odgovornost te kako će prihvatiti svaku odluku suda. Propisana zatvorska kazna u rasponu je od tri do 12 godina, no može biti i manja ili se čak pretvoriti u uvjetnu ili rad za opće dobro.

– Mog klijenta ne zanima sankcija, nego samo to da realno dočara ono što se dogodilo. Žao mu je i osjeća teret posljedica, ali mi tvrdimo da ni alkohol niti umor nisu uzrok nezgode – rekao je Mataić. On je dodao kako postoje svjedoci čije će izjave o tome što se događalo večer prije kobnog događaja biti iznesene na glavnoj raspravi zakazanoj za 19. studenog. – Optužba za sada nema novih dokaza, dok je punomoćnik oštećenika predlagao novo vještačenje. Sud, međutim, smatra kako je ono obuhvaćeno drugim nalazom, o kojem će se odlučiti u toku postupka – kazala je sutkinja Jasna Krnić. Zastupnik Doloresinih roditelja Krešimir Škarica inzistirao je na tome da se dosad izvedeni dokazi ne čitaju, nego da se svi vještaci koji su sudjelovali u postupku neposredno saslušaju.

– Želimo da se svi dokazi izvedu na glavnoj raspravi, jer samo čitanje ne može u cijelosti pojasniti situaciju – rekao je Škarica. On je dodao kako su rane kod Doloresinih roditeljaAlme i Đina još uvijek veoma svježe te kako njezinu smrt i dalje proživljavaju jako bolno, svatko na svoj način.

IZVOR: Večernji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.