Na sjednici Vlade

Plenković potvrdio nastavak isplate potpora za očuvanje radnih mjesta i naknade fiksnih troškova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković potvrdio je da će država nastaviti s isplatama potpore poslodavcima za očuvanje radnih mjesta od četiri tisuće kuna mjesečno po radniku.

– Dogovorili smo se da ćemo pratiti onaj dio gospodarstva koji ne može raditi kao prije korone s naknadom od 4.000 kuna i naknadom fiksnih troškova. Idemo u otvaranje, sada idemo dalje, idemo stvoriti pretpostavke za što veću normalizaciju gospodarstva i života. Smatramo da su ove odluke ispravne i primjerene te da ćemo pronaći sredstva bez rebalansa. Ova sredstva za ožujak ćemo pronaći na pozicijama ministarstava kao do sad – kazao je Plenković.

Od početka epidemije poslodavcima diljem Hrvatske isplaćeno je 9,3 milijarde kuna za plaće i premošćivanje ekonomske krize.

-Nacionalni plan oporavka dio je paketa od ukupno 24,2 milijarde eura za koje smo se izborili. Dio se odnosi na uobičajeni dio sredstava iz višegodišnjeg okvira, a dio se odnosi na instrument EU iduće generacije koji ima dvije komponente – bespovratna sredstva i zajmovi. Sad smo u fazi da se bližimo finalizaciji pregovora s EK oko nacionalnog plana oporavka. Prvo ćemo se fokusirati na 6 milijardi bespovratnih sredstava – dodao je Plenković.


Pratite nas i na društvenim mrežama: