Otvaranje terasa i treninzi u zatvorenom

Plenković najavio popuštanje mjera od ponedjeljka: ‘Situacija je bolja ali zahtijeva oprez’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade najavio je novo popuštanje mjera od ponedjeljka, 1. ožujka. Omogućit će se rad terasa i otvorenih prostora ugostiteljskih objekata i održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tjedni brojevi novozaraženih padali su 10 tjedana, ali sada imamo porast. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi je li to zbog hladnoće, popuštanja mjera ili opuštanja. Moramo zadržati oprez i dalje. Situacija je bolja, ali zahtjeva oprez. Da bismo i dalje štitli građane, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad terasa i otvorenih prostora ugotiteljskih objekata. Smatramo da je to dobro, ali uz propisane mjere – najavio je Plenković.

Također, apelirao je na građane da budu oprezni te da se restriktivne mjere mogu donijeti brzo ukoliko se situacija pogorša.

-Mislimo da su ove mjere primjerene trenutku u kojem se nalazimo. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodastvo i financijsku stabilnost – dodao je.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.