Odustaje od smanjenja PDV-a

Plenković kupuje mir: ‘Povećat ćemo plaće javnim i državnim službama za 6,12 posto’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković podnio je u Saboru godišnje izvješće o radu Vlade. Glavna poruka premijerova izlaganja je najava povećanja plaća u državnim i javnim službama iduće godine od 6,12 posto, rast minimalne plaće te povećanje osobnog odbitka sa 3.800 na 4.000 kuna. Također, odustaje se od smanjenja opće stope PDV-a na 24 posto, javlja RTL.

Plenković se osvrnuo i na aktualnu problematiku plaća, odnosno prvenstveno štrajk prosvjetara.

– Poštujemo sindikate, no poručujem da štrajk nije opravdan jer je ova Vlada iskazala susretljivost za nastavak dijaloga. Dužnost je Vlade da vodi računa o svim zaposlenima, a da to bude održivo za porezne obveznike. Stoga ćemo ponuditi povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim držanim i javnim službenicima u tri vala po dva posto. Povećet ćemo i minimanu plaću, a osobni odbitak rast će sa 3.800 na 4.000 kuna – najavio je Plenković.

Pojasnio je i kako će za osiguranje tog novca predložiti odgodu smanjenja PDV-a za jedan postotni bod koji je bio u planu od 1. siječnja sljedeće godine.

Pohvalio se da je u mandatu ove Vlade prosječna plaća povećana tri puta više a minimalac dva puta više od onog što su učinile prethodne tri vlade.

Cijeli tekst možete pročitati na LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: