Demantirana prva informacija

Petnaestogodišnje dijete teško ozlijeđeno u Zagrebu, liječnici se bore za njegov životFoto: HRT

Petnaestogodišnje dijete teško je ozlijeđeno u jutrošnjem potresu u Zagrebu, prenosi Večernji list.

– Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete – rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Provedena je reanimacija i liječnici se bore za njegov život.

– Napravljena je reanimacija. U ovom času provodi se CT, dijete je vrlo kritično, ali još radimo mjere i činimo sve što možemo – javili su iz Klaićeve za N1, prenosi Večernji list.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će seizmolozi i građevinski stručnjaci vrlo brzo napraviti procjenu sigurnosti zagrebačkih zgrada, a istaknuo je i da je situacija puno složenija s obzirom na globalnu pandemiju koronavirusa.

– U svakom slučaju, mi ćemo poduzeti sve kako bi napravili najbolju procjenu što je u ovom trenutku za raditi. Naravno, postoje protokoli kad je u pitanju zemljotres, međutim, kad je u pitanju zemljotres istovremeno s globalnom pandemijom, onda je to puno složenija situacija. Moramo dobro promisliti i donositi prave odluke na dobrobit svih nas – rekao je ministar. Dosta starijih zgrada u centru Zagreba, koje su građene po starijim standardima, je oštećeno, a situacija je bolja što se tiče ostatka Zagreba, javlja Večernji list.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.