Pet nelogičnosti oko nestanka mlade Francuskinje Anne-Cecile

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Karlovačko tužiteljstvo zatražilo je od Zavoda za sudsku medicinu hitnu DNK analizu za kostur pronađen u Tržiću Tounjskom. DNK uzorak je izuzet iz bedrene kosti, odnosno kosti koja spaja koljeno i kuk, te će se usporediti s uzorkom roditelja Anne-Cecile Pinel, 23-godišnje Francuskinje nestale 1. srpnja 2014. godine u Donjem Primišlju tijekom festivala psihodelične glazbe Memento Demento. Tada će se moći utvrditi je li doista riječ o njezinim posmrtnim ostacima ili će se ta mogućnost definitivno isključiti. Nakon toga će se istraživati na koji je način osoba preminula, odnosno je li umrla na mjestu događaja ili na nekoj drugoj lokaciji. U svemu tome istražitelji će se moći rukovoditi materijalnim tragovima s mjesta pronalaska, odnosno rezultatima analize koja je u tijeku.

 1. Uzela novčanik, ali ne i novac

Anne-Cecile je posljednjega dana Mementa Dementa i na dan na koji je nestala, u ponedjeljak 21. srpnja, odlučila prošetati, iako je cijelu noć provela plešući pokraj glavne bine. S obzirom na to da je i prije običavala šetati, ali i na činjenicu da je uzela opojnu drogu LSD, to bi moglo imati smisla. No, kako objasniti činjenicu da je uzela torbicu u koju je stavila bočicu vode, mobitel i novčanik, a istodobno u novčaniku nije ponijela dokumente i novac? Ako je planirala samo prošetati izvan kampa, novac joj nije niti trebao jer ga ne bi imala gdje potrošiti, a nisu joj bili nužni ni dokumenti, ali zašto je onda uopće uzimala prazan novčanik? Prijateljica Roxanne, s kojom se tada našla kod svojeg kombija, svjedoči da joj je Anne-Cecile djelovala malo čudno. Je li razlog bila droga, umor ili nešto treće, vjerojatno se nikad neće doznati. Iz kampa je, prema svemu sudeći, krenula sama jer je 1500 metara dalje viđena posljednji put.

 1. Je li pješačila ili išla kamperom?

Anne-Cecile je kombi kupila 2013. te ga je godinu poslije, u proljeće, preuredila u kamper kojim je planirala otići na svoje veliko putovanje Europom. Nije vozila pa su vozilom upravljali prijatelji. Tri dana ranije u Češkoj su imali problema s njim, ali su ih uspješno otklonili. To je roditeljima napisala u svojem posljednjem SMS-u s puta iz Češke u Austriju preko koje su stigli u Donje Primišlje. Je li Anne-Cecile kobnoga dana odmah iz kampa krenula pješice, kako je rekla prijateljica Roxanne, ili se dio puta prevezla kombijem? Naime, HGSS-ovci su tijekom potrage utvrdili da je nedaleko od mjesta na kojem je pronađena torbica pronađeno i vozilo. Ako nije vozila, zašto bi sada sjela za volan? Je li je netko možda vozio u njezinu kombiju ili je netko od prijatelja poslije dovezao kombi u Tržić Tounjski te ako jest, zašto bi to učinio?

 1. Nakon dva dana prijavili nestanak

Osim prijateljice Roxanne, javnosti nisu poznati ostali prijatelji s kojima je Anne-Cecile boravila u Donjem Primišlju, pa tako ne znamo je li među njima, osim Roxanne, bio i netko od šestero njih koji su u Hrvatsku došli u kolovozu, zajedno s roditeljima Anne-Cecile, kako bi ovdje organizirali potragu. Printali su letke na kojima je opis Anne-Cecile te fotografije, ali i francuski kontakt-telefon (zajedno s našim 112) te se, između ostalog, navodi kako Anne-Cecile “nikad ne bi napustila svoju prijateljicu tijekom festivala”. Zašto su njezin nestanak onda prijavili tek u utorak u večernjim satima, dva dana i noć otkako su je posljednji put vidjeli? Ponedjeljak je bio posljednji dan festivala, tijekom utorka gosti su se uglavnom razišli. Gdje su sve to vrijeme bili njezini prijatelji, što su radili, zašto se ranije, barem iste večeri, nisu obratili za pomoć policiji, pa ni sutradan ujutro, nego tek u večernjim satima, a sve su vrijeme znali kakav je teren oko njih?

 1. Nisu vidjeli leš na proplanku

Potraga za Anne-Cecile organizirana je čim je stigla dojava o nestanku. Neuspješni su bili napori da se locira signal njezina mobitela. Ronioci su preronili cijelo korito Mrežnice na području na kojem se održao festival, cijeli dan pretraživala su ga četiri ronioca HGSS-a. Ostatak ekipe, potpomognut policijom i lovcima te dronom i helikopterom, pretraživao je područje uz obalu, šume i ceste od Primišlja preko Tržića i dalje. Oni su morali proći i područjem na kojem je pronađeno tijelo u nedjelju, ističe mještanin Rade Gaćeša. Ako ne ljudstvo zbog opasnosti od mina, onda barem tehnika, odnosno dronovi i helikopter koji je Gaćeša vidio. Tijelo je bilo na proplanku, ali ga ipak nisu uočili iz letjelice. Ako se pokaže da je doista riječ o tijelu Anne-Cecile, je li moguće da je netko tamo dovezao tijelo nakon što je područje već pretraženo?

 1. Ostavila torbu pa išla u šetnju

Prema informacijama kojima raspolažemo, u Tržiću je pronađen samo ljudski kostur, a lubanja je pritom bila odvojena od ostatka skeleta. Na njoj je, kako je Jutarnji list doznao, vidljiv prijelom baze kod slušnog otvora. Stručnjaci kažu da su takve ozljede specifične za padove, primjerice na tvrd i oštar predmet poput kamena. Taj teren je prepun vrtača i stijena koje izviruju iz zemlje. Ako je Anne-Cecile udarila u jednu takvu stijenu, nije logično da bi na tom području bila u šetnji jer je teren zbog konfiguracije i mina opasan i za onoga tko ga relativno dobro poznaje. Je li otišla predaleko, izgubila se i više nije mogla pronaći put do glavne ceste? No, zašto bi kilometar i pol prije u napuštenom objektu, do kojega se morala probijati nekoliko desetaka metara kroz šipražje, “sakrila” vlastitu torbicu s vodom, novčanikom i mobitelom?

Izvor: Jutarnji list


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.