Dobre vijesti

Oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika dobit će Covid dodatak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Postoji i jedna pozitivna stvar oko Covida, a to je Covid dodatak. Njega će, čini se, dobiti oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika, prenosi RTL.hr.

– Prijepora nema, glavne stvari su dogovorene – kažu iz Sindikata umirovljenika.

Umirovljenici s najnižim primanjima trebali bi dobiti skoro jednu cijelu dodatnu mirovinu.

– Svakako za one koji su zanemareni, socijalno isključeni i siromašni, a to je u najmanju ruku u Hrvatskoj 800 tisuća umirovljenika. Covid dodatka treba biti i bit će ga – poručuje predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović

‘Imate obećanje? Imamo čvrsta obećanja. Zna li se o kakvim je iznosima riječ? O tome, zasad je dogovoreno da nećemo izlaziti u javnost, ali bit će svakako dobar dodatak za one koji su najsiromašniji’ –  kazala je Petrović.

Covid dodatak, kako sada stvari stoje, ne bi ipak dobili svi umirovljenici, ali neslužbeno doznajemo bi oni čija je mirovina manja od 4000 kuna. Oni s najmanjom, dobili bi najviše. A o detaljima se još razgovara s Maticom, Sindikatom i strankom umirovljenika.

– Moramo biti svjesni, s druge strane, fiskalnih ograničenja našeg proračuna. Moramo biti svjesni koliki je to trošak na rashodovnoj strani proračuna – rekao je ministar Josip Aladrović.

Većina europskih zemalja odavno su isplatite Covid dodatke. Koliko god dobili umirovljenicima će puno značiti. S isplatom Covid dodatka se odugovlači, smatra dio umirovljenika, do pred lokalne izbore.

– Ovo je jedna vrsta dodatka kakva nije nepoznata u mnogim europskim zemljama tako da može biti poznata i nama i ona zaista nema nikakve veze s trenutnom političkom situacijom – poručuje Aladrović.

Evo kad dodatak mogu očekivati hrvatski umirovljenici.

– Nakon desetog travnja idu izračuni i isplate Covid dodatka – kaže Petrović.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.