Najveći svjetski online trgovački lanac stigao i u Hrvatsku

Od sada će i hrvatskim građanima biti dostupna povoljnija kupnja preko Amazona

Screenshot
Amazon, globalni online div u vlasništvu Jeffa Bezosa, sredinom ovoga mjeseca započeo je ekskluzivnu suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište s perspektivom pokrivanja i tržišta susjednih zemalja, prije svega Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. No, o tom poslovnom partnerstvu zasad ne žele službeno govoriti ni u Hrvatskoj pošti, niti u Amazonu – prenosi Net.hr.

– Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količina obrađenih pošiljki – kažu u Hrvatskoj pošti.

Poslovni dnevnik podsjeća da su tehnički stručnjaci Amazona prošloga ljeta posjetili Hrvatsku i novoizgrađeni, 350 milijuna kuna vrijedan, sortni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. Ovom suradnjom Hrvatska pošta će svakako ojačati poziciju na tržištu i brend, a građani Hrvatske moći će kupovati više proizvoda iz Amazonove ponude te ih dobiti u kraćem roku. U proteklih sedam godina, otkako je Hrvatska dio jedinstvenog tržišta Europske unije i podložna svim EU direktivama koje uređuju slobodnu trgovinu, domaći su kupci uglavnom bili zakinuti za povoljniju kupnju preko Amazona.

Čitav tekst možete pročitati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.