Ovaj put stroži kriteriji

Od ponedjeljka ponovno dostupan sustav za izdavanje propusnica. Pogledajte kako do njih

Ilustracija/Arhiva

Sustav e-Propusnice bit će dostupan od ponedjeljka, 21. prosinca, a time će građani moći slati zahtjeve za izdavanje putem usluga e-Građani i Nacionalnog identifikacijskog autentifikacijskog sustava (NIAS).

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta, a kriteriji će, za razliku od proljetnih biti nešto stroži. Tako će ih moći dobiti samo oni koji pružaju ili primaju medicinsku skrb te oni koji putuju na posao i s posla i to ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obavljati od kuće.

Građani tom sustavu pristupaju putem interneta, na adresi epropusnice.gov.hr, potom odabiru listu vjerodajnica te potvrđuju svoje podatke i ulaskom u korisničko sučelje izabiru jednu od opcija – zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Nakon odobrenja e-Propusnica će biti vidljiva u PDF formatu, priopćili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Također, u slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.