Ovaj put stroži kriteriji

Od ponedjeljka ponovno dostupan sustav za izdavanje propusnica. Pogledajte kako do njih

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sustav e-Propusnice bit će dostupan od ponedjeljka, 21. prosinca, a time će građani moći slati zahtjeve za izdavanje putem usluga e-Građani i Nacionalnog identifikacijskog autentifikacijskog sustava (NIAS).

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta, a kriteriji će, za razliku od proljetnih biti nešto stroži. Tako će ih moći dobiti samo oni koji pružaju ili primaju medicinsku skrb te oni koji putuju na posao i s posla i to ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obavljati od kuće.

Građani tom sustavu pristupaju putem interneta, na adresi epropusnice.gov.hr, potom odabiru listu vjerodajnica te potvrđuju svoje podatke i ulaskom u korisničko sučelje izabiru jednu od opcija – zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Nakon odobrenja e-Propusnica će biti vidljiva u PDF formatu, priopćili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Također, u slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.


Pratite nas i na društvenim mrežama: