Očevidac horora na Pagu: Otac je bacio sina preko tri kćeri pa pobjegao

Mup.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Čin Josipa Rođaka koji je na Pagu s prvog kata, s visine od šest metara, bacio četvero male djece, zgrozio je Hrvatsku. Jedna djevojčica je teško ozlijeđena, a jedna je kritično, piše Index.hr.

Djecu je otac bacio sa šest metara na popločeno dvorište koje je nakon tog monstruoznog čina bilo prekriveno krvlju. Tragovi krvi oprani su odmah nakon što je su djeca prevezena u bolnicu.

Svemu je svjedočio Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji i živi u prizemlju, s kojim smo razgovarali nakon stravičnog zločina.

– Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju rublje kroz prozor – rekao je za Index šokirani vlasnik kuće.

Kako su liječnici objavili, najteže je ozlijeđena djevojčica stara sedam godina kojoj se liječnici bore za život. Vlasnik kuće prepričao je tijek užasa kojem je svjedočio.

– Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike ozljede – ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

– Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati djecu da ih još ne ozlijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno – dodao je.

Ispričao je kako je otac monstrum pobjegao nakon što je bacio djecu.

– Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zagrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje”, ispričao je za Index vlasnik kuće Bernardo Maričević.

– Majka je počela vikati: ‘Ajme gdje ću sada, gdje ću kuću, gdje ću s njim -dodao je.
Kaže da je majka djece vrijedna, a da otac nije puno brinuo za djecu.

– On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu – rekao je.

Iz zadarske bolnice na presici su objavili da je troje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, jedno lakše. Jedna djevojčica je kritično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dvoje djece je vrlo teško povrijeđeno. Tu su dvije curice od 7 i 8 godina. One su odmah smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja – rekao je ravnatelj bolnice pa predao riječ liječnicima.

– Dvije djevojčice starosti 7 i 8 godina su na jedinici intenzivnog liječenja. Jedna je stabilno i pri svijesti i sutra će na operaciju. Druga, 7-godišnja, teže je ozlijeđena, nije stabilizirana. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša. Ona je na mehaničkoj ventilaciji. Kad se stabilizira možda ćemo je prebaciti na Rebro – rekao je jedan od liječnika. Drugim riječima, djevojčica diše uz pomoć aparata i bore joj se za život.

– Drugo dvoje djece je stabilno, nisu ugroženi. Ali dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Još je u obradi – rekao je drugi liječnik.

Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je.

– Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurati da ona može biti pored svoje djece. Cilj je da se djeca što prije oporave – rekao je ravnatelj bolnice.

IOtac monstrum koji je bacio djecu 54-godišnjak prije desetak godina na Pag JE doselio iz Virovitice. On je priveden i nalazi se u policiji.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših zaposlenika Kampa Šimuni, koji je tamo radio kao animator tijekom sezone. Kako nam je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka. Ispričao nam je događaj otprije pet godina.

– Bili su čudna obitelj. Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama, da se mi brinemo o njima, dok je ona išla piti u kafić – ispričao je.

(FOTO Ilustracija/arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.