Novi udar na građane; Ministar Ostojić diže cijene dopunskog i participacija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ostojić je potvrdio kako je prošlu, 2013. godinu završio s novih 1,1 milijardu kuna duga u zdravstvu i kako je tu potrebno napraviti još ušteda kako zdravstveni sustav ne bi više bio u minusu. Priznao je ministar zdravlja kako je zdravstveni sustav u Hrvatskoj danas lošiji nego što se očekivao i obećavao prije dvije godine kada su došli na vlast – piše Index.hr.

-To je krimen koji ja nosim na leđima. Mi smo napravili tek 65 posto onog što smo obećali u zdravstvu u Planu21. Možda nismo imali hrabrosti za neke teže poteze i reforme na početku mandata. Najveći problem jesu liste čekanja. Nismo ih smanjili do sredine 2012. godine za pola kao što smo obećali, danas su one četiri puta veće, mahom zbog štrajka liječnika i na tome moramo ozbiljno poraditi – rekao je Ostojić u emisiji Veto. Također, odbacio je ideju da privatnicima da poslove nekih pretraga jer novaca za to nema.

Kazao je da je u štrajku napravljeno na desetke tisuća manje operacija, pregleda i pretraga i da se nada da će štrajk i dalje biti u mirovanju nakon subote i sastanka Hrvatskog liječničkog sindikata.
Komentirajući preporuku HZZO-a o prepisivanju najjeftinijih generičkih lijekova za pacijente Ostojić je rekao da postoji temeljna presunkcija kako ta odluka nije dobra.

-Moji pravnici su mi jasno rekli da postoje neke zakonske i podzakonske kontradikcije, u smislu tržišnog natjecanja i ostalog. Jesu li u pravu pokazat će inspekcijski nadzor nad HZZO-om čije rezultate očekujem idući tjedan- kazao je.

Komentirajući činjenicu da je u ove dvije godine kukuriku koalicije na vlasti njegova osobna popularnost najviše pala, Ostojić je rekao kako od toga ne bježi, ali da razlog vidi u gradonačelničkoj kampanji na koju se lani odlučio.

-Građani su moju gradonačelničku kampanju percipirali kao grešku, a građani su uvijek u pravu -kratko je rekao Ostojić koji osobno misli da njegova kampanja nije bila greška, ali da poštuje mišljenje građana.

Izvor: Index.hr

Foto: Screnshoot


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.