Novi detalji istrage o Bandiću: Osim umjetnina pronašli i novac u uredu i stanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Bandić je taj novac držao razmješten u manjim iznosima na barem tri, četiri različita mjesta.
Je li riječ o njegovim privatnim sredstvima i otkud mu taj novac, Jutarnji nije uspio doznati. Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik posjetio je Bandića u istražnom zatvoru u Remetincu i nije se javljao na telefonske pozive.

Zasad nema jasnih odgovora ni otkud Bandiću poveći broj umjetničkih slika koje su pronađene tijekom naknadnog pretresa u njegovoj vikendici u Slavagori kod Samobora.
Prema neslužbenim informacijama, Bandić u vikendici nije imao klasičnu zbirku umjetnina već, navodno, poprilično zbrkanu kolekciju, tako da se pretpostavlja da se većinom radilo ne o ciljanoj nabavi vrijednih umjetničkih djela nego o primljenim poklonima. Kolika je njihova ukupna vrijednost, utvrdit će se naknadno.Istražitelji istovremeno provjeravaju ima li uhićeni zagrebački gradonačelnik i drugu imovinu koju, kao spomenute slike i gotovinu, nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

USKOK radi i na blokiranju imovine Milana Bandića kako bi se osigurala nadoknada moguće štete prouzročene kaznenim djelima koja mu se stavljaju na teret. Bandića se tereti za ukupnu štetu od oko 20 milijuna kuna.

IZVOR: danas.hr/jutarnji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.