Niste bezveze kukali: Ovaj je srpanj bio najtopliji mjesec od kada je mjerenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ukoliko ste sve donedavno kukali kako je prevruće, niste to činili bez razloga. Naime, ovaj je srpanj bio najtopliji mjesec od kada je mjerenja temperatura! Tako barem govore preliminarni podaci koje je objavila NASA, a sve ide u prilog tome da će 2015. godina nadmašiti prošlu i biti najtoplija od 1880., dakle od kada se prati kretanje ‘celzijevaca’, prenosi Mashable.

Ovaj je srpanj za 0.02 Celzijeva stupnja nadmašio dosadašnji najtopliji sedmi mjesec (2011. godina), a NASA-ini podaci upozoravaju i na to da je svaki mjesec od početka 2015. bio blizu rekorda.

Do vrlo sličnih je podataka došla i Japanska meteorološka administracija, pa su tako u Zemlji izlazećeg sunca izračunali da je čak pet od sedam dosadašnjih mjeseci u 2015. oborilo rekorde (i JMA barata podatkom da je ovaj srpanj bio najtopliji do sada, op.a.).

Dodajmo tome da Nacionalna oceanska i atmosferska agencija podatke za srpanj još nije objavila (NOAA na drugačiji način analizira podatke od NASA-e), no velika je mogućnost da će rezultat biti identičan.

Izvor: dnevnik.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: