Čeka li nas iza Nove godine peti val?

Nakon dana s rekordom umrlih u četvrtom valu, i danas više od četiri i pol tisuće novozaraženihFoto: PixaBay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zaražene još 4573 osobe, neslužbeno doznaje HRT.

U Hrvatskoj je prema podacima od utorka, od posljedica zaraze koronavirusom preminulo još 40 osoba, što je najviše u jednom danu u četvrtom valu epidemije. 29-ero umrlih nije bilo cijepljeno nijednom dozom. U Klinici ‘Fran Mihaljević’ preminula je zaražena rodilja. Sve više lokalnih stožera razmišlja o strožim mjerama.

Iz dana u dan sve je veći postotak onih koji nisu cijepljeni, a završe na respiratoru.

Od jučer 40 umrlih, njih 29 nije bilo cijepljeno. Već godinu dana ponavljamo i apeliramo na građane da se cijepe, kaže Dijana Mayer iz HZJZ-a ističući da znamo i da se cijepljeni mogu zaraziti, ali da su njihove šanse za zarazu od 8 do 10 puta manje u odnosu na necijepljene. Imaju i 20 puta manju šansu da će biti hospitalizirani.

– Nažalost, ja vjerujem s obzirom na cijelu situaciju, da imamo vrlo niske brojke cijepljenih, da nas iza Nove godine čeka još jedan val jer antivakseri su iznimno snažni. Ne rade dobro svojim prijateljima, sugrađanima i stanovnicima. Bojim se da kada se ovo malo stiša, bojim se da ćemo do 1. prosinca imati 10 tisuća mrtvih. Jedan ozbiljan grad umire, a ionako nas je malo – ističe Zvonimir Šostar iz NZJZ-a dr. Andrija Štampar ponavljajući da je drugi put cijepljenje – i to cijepljenje trećom dozom.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.