Nakon 14 godina mu stigao izgubljeni novčanik na kućnu adresu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Evo, danima ne mogu doći k sebi otkako sam dobio taj paket. Zanijemio sam kad sam vidio što je u njemu. Isprva sam pomislio da se netko šali sa mnom pa sam otišao u Našice provjeriti je li novac pravi, kaže Ivica Jerković iz Donje Motičine.

Kad je prošlog petka došao kući, susjed Miroslav Tomac mu je rekao da je za njega preuzeo nekakav paketić. Ivica nije ni sanjao što bi u njemu moglo biti. U kutijici je bionjegov stari novčanik, koji je izgubio prije 14 godina. No kad je malo bolje pogledao, shvatio je da su u njemu i svi dokumenti i 1500 franaka.

Nepoznati pošiljatelj šaljivo se potpisao kao Srećko Veselica. Kad je malo bolje promotrio pošiljku, shvatio je da je “Srećko” paket poslao iz pošte u Čepinu, ali je kao svoju adresu naveo ulicu i kućni broj Ivičinih oca i brata u Koški.

– Znači, osigurao se da će pošiljka sigurno doći u moje ruke. Jer, da je bila vraćena, došla bi mojoj obitelji. Bolju uskrsnu čestitku nisam mogao ni zamisliti. Ako taj novac usporedim s 2000 njemačkih maraka, koliko sam imao u novčaniku kad mi je nestao, izračunao sam da mi je pošiljatelj poslao onaj isti novac uvećan za kamate za ovih 14 godina – oduševljeno priča Jerković, koji se i danas dobro sjeća dana kad je izgubio novčanik.

Išao je u banku podići novac za popravak krova na obiteljskoj kući. No umjesto da po povratku iz Našica prvo ostavi novac kod kuće, Ivica je produžio do lokalnih ribnjaka, gdje je njegovo društvo imalo veliku feštu. Prijatelju je pozlilo, pozvali su Hitnu pomoć, ali ga je u bolnicu odvezao Ivica.

Izgubio ga u bolnici ili na ribnjaku 

– Dakle, novčanik je mogao ispasti samo na ribnjaku ili u bolnici. Auto sam pregledao sto puta i, kad sam shvatio da novca nema, završio sam na Hitnoj. Mogu vam reći da se sad, kad mi je novčanik vraćen, osjećam puno lošije. Sad mi je trebalo puno više vremena da dođem k sebi – rekao je Ivica.

Razmišljajući tko bi mogao biti pošiljatelj, Ivica pretpostavlja samo da je to bio netko tko je bio u velikoj financijskoj nevolji.

– Pretpostavljam da se tim novcem izvukao i godinama računao koliko novca mi mora vratiti. Ne znam zašto bi inače čuvao novčanik sve ove godine?! – kaže Jerković i dodaje kako se uopće ne ljuti na pošiljatelja te da bi želio znati o kome je riječ da mu može zahvaliti.

– Ovo što je napravio je toliko veliko da, ako je netko od mojih prijatelja, sada možemo biti još veći prijatelji. Uistinu želim znati o kome je riječ, nema ni govora o nekoj ljutnji na njega. Moj broj je 0958079702 i pozivam ‘Srećka’ da mi se javi. On je najbolji osobni bankar kojeg netko u Hrvatskoj može zamisliti – zaključuje Ivica Jerković.

Izvor: 24sata


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.