Objavili i upute za pripremu sezone

Nacionalni stožer objavio detaljnije upute za pojačan nadzor i sankcioniranje kršenja mjera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni stožer civilne zaštite, slijedom izraženijeg širenja zaraze tijekom proteklih dana,  objavio je upute za pojačan nadzor pridržavanje epidemioloških mjera i dosljednije sankcioniranje kršenja istih, ali i upute za pripremu turističke sezone.

Prema uputama, od lokalnih stožera se očekuje pojačani kontinuirani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera na svom području, pri čemu posebno treba pažnju obratiti na mjesta mogućih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima.

Također, napominje se da se gosti mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno u prostoru gdje struji zrak, nužno je i pripaziti na eventualno kršenje ograničenja radnog vremena, a područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite imaju obvezu stupiti u kontakt s policijskim upravama i područnim uredima Državnog inspektorata radi koordiniranja provođenja nadzora mjera.

Podsjetimo, ministar Davor Božinović, na današnjoj je press konferenciji kazao kako oni ugostitelji koji budu kršili mjere neće imati pravo na naknadu od države.

Upute Nacionalnog stožera za pojačan nadzor i za pripremu turističke sezone možete pročitati ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.