Na sjednici Vlade stiže novi Masterplan bolnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

NA SJEDNICI Vlade danas će se između dvadesetak točaka naći i ona o dopunama i konačnom prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima.

Vlada bi danas trebala promijeniti Zakon o strateškim investicijama, jer se u godinu dana primjene ispostavilo da većina ulagača ima problema sa zatvaranjem financijske konstrukcije. Na listu strateških investicija od pedesetak prijavljenih projekata dospjelo je tek tri. Izmjene bi trebale olakšati podnošenje financijske dokumentacije. Ulagači bi s druge strane u roku 60 dana resornom ministarstvu trebali dostaviti potvrde o osiguranom izvoru financiranja, i to minimalno u iznosu deset posto vrijednosti projekta.

Na sjednicu stiže i novi Masterplan bolnica nakon što je onaj bivšeg ministra Rajka Ostojića povučen radi izmjena. Plan bi trebao unaprijediti kvalitetu bolničkih usluga, racionalizirati troškove i skratiti liste čekanja.

Na dnevnom redu je i Izvješće o provedenoj provjeri potpisa birača i zahtjeva za raspisivanje referenduma protiv tzv. outsourcinga, odnosno izdvajanja pomoćnih poslova u javnom sektoru. Kao i prijedlog dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga od 2015. do 2024. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.