Misterij u Splitu: tko je pokopan pod imenom Anto B.?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nepoznati muškarac je 1999. nakon dana provedenog u bolnici preminuo, te je kao socijalni slučaj ukopan pod imenom Anto B. jer nitko nije tražio tijelo niti je itko prijavio nestanak. Da bi se u ovom slučaju moglo raditi o krađi identiteta počelo se sumnjati nedavno, kada je stvarni Anto B. došao u matični ured u okolici Zagreba i doznao da je mrtav već 15 godina.

Još uvijek nepoznati muškarac koji je 1999. godine liječen u bolnici na Križinama i koji je nakon samo jednog dana boravka u bolnici preminuo, u Splitu je, kao socijalni slučaj, ukopan pod imenom Anto B., piše Slobodna Dalmacija.

To ime i prezime bilo je na vojnoj knjižici HVO-a Herceg-Bosna, koja je pronađena kod preminulog. Inače, u vojnoj knjižici nije bilo fotografije, pa se nije mogao ni utvrditi stvarni identitet muškarca.

Hitna pomoć je po muškarca 1999. godine, prema neslužbenoj verziji priče, došla po pozivu građana koji su ga pronašli uz cestu. Nepoznati muškarac bio je u jako lošem zdravstvenom stanju, u prljavoj i pokidanoj odjeći, te se pomislilo da se radi o skitnici. U bolnicu ga primaju kao nepoznatu osobu i tek naknadno u njegovoj odjeći pronalaze dokument s imenom Anto B.. Tada ga, uz pretpostavku kako je to njegov dokument, upisuju u knjigu bolničkih pacijenata pod imenom Anto B.

Nitko nije tražio tijelo niti je prijavio nestanak

Nažalost, muškarac je sutradan preminuo. Kako nitko od obitelji nije tražio tijelo i kako nitko nije prijavio nestanak, on se na Lovrincu pokopao kao socijalni slučaj.

Da bi se u ovom slučaju moglo raditi o krađi identiteta počelo se sumnjati nedavno, kada je stvarni Anto B. došao u matični ured u okolici Zagreba i doznao da je mrtav već 15 godina te da je, kao socijalni slučaj, pokopan u Splitu.

IZVOR: danas.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.