Ministarstvo za 184 OPG-a dodijelilo ukupno 13,3 milijuna kuna. Provjerite tko je na listi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz redova nacionalnih manjina, Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je ukupno 13,3 milijuna kuna. Iako je početna alokacija iznosila 7,5 milijuna, zbog velikog odaziva izmjenjen je natječaj pa su sredstva povećana i u konačnici dodijeljena za 184 OPG-a.

Ministarstvo poljoprivrede, priopćili su, na taj način pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda.

‘Provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina’, piše u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

– Broj prijava na ovaj natječaj pokazuje želju za ostanak na selu i bavljenje poljoprivrednim djelatnostima. S početnih 7,5 milijuna kuna, dostupna sredstva povećali smo na 13,5 milijuna kuna jer je svako poljoprivredno gospodarstvo koje će nastaviti ili proširiti poljoprivrednu proizvodnju važno, a bespovratna sredstva za kupnju domaćih životinja, sjemena, sadnog materijala, izgradnju ili opremanje gospodarskih objekata odnosno povećanje proizvodnih kapaciteta pomoći će malim poljoprivrednicima da postanu veći – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati OVDJE.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.