Novi incident sa znakovljem HOS-a i ZDS

Milanović i vojni zapovjednici otišli s obljetnice VRO Maslenice zbog ustaških obilježja u protokolu

Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović odbio danas u Zadru sudjelovati na obilježavanju obljetnice VRO Maslenica zbog ustaških obilježja u službenom protokolu, iz Ureda predsjednika očitovali su se i službeno o ovom događaju, prenosi RTL.hr.

Ističu kako je predsjednik Milanović nazvao premijera Andreja Plenkovića kako bi ga upozorio da su ustaška obilježja u protokolu neprihvatljiva, a onda su se po njegovoj zapovjedi sa svečanosti povukli i vojni zapovjednici na čelu s načelnikom Glavnog stožera.

‘Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici’, navode u Uredu predsjednika.


Pratite nas i na društvenim mrežama: