MIG koji se vratio s remonta zamalo srušen jer mu se ugasio motor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Problemi s MIG-ovima koji su se vratili s remonta u Ukrajini veći su nego što se mislilo, piše Index.hr. Naime, otkriveno je da je javnosti zatajen incident koji se dogodio prije nekoliko tjedana, kada je jedan od MIG-ova tijekom probnog leta zamalo pao jer mu se prilikom probijanja zvučnog zida ugasio motor!

O spomenutom slučaju Ministarstva obrane očitovat će se na konferenciji za medije najavljenoj za 13.30 sati, kojoj će prisustvovati pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse Viktor Koprivnjak, načelnik Samostalnog sektora za javnu nabavu Branko Pribolšan i pilot HRZ i PZO-a brigadir Ivan Selak, koji je uspio spriječiti tragične posljedice incidenta te je uspješno prizemljio pokvareni MIG.

MORH je još jučer priopćio kako nisu zadovoljni remontom. – Ministarstvo obrane je očekivalo kako će remont i modernizacija ići brže, no to se nije dogodilo zbog čega MORH izražava nezadovoljstvo. Svi zrakoplovi moraju biti potpuno ispravni, a Ministarstvo obrane neće pristati ni na kakve kompromise, kao što je to bio slučaj s prošlim remontom zrakoplova MIG-21 – kažu iz MORH-a.

IZVOR: Index.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: