Nova mogućnost

Malenica predstavio ‘e-Propusnicu’: ‘Cilj je smanjiti mogućnost zlouporabe i učinkovitiju kontrolu’

Ministar uprave Ivan Malenica predstavio je danas uslugu ‘e-Propusnica’. Riječ je o usluzi u sklopu Centra dijeljenih usluga koja povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Uslugom e-Propusnica omogućit će se jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica, javlja RTL.

Također, omogućit će i pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

Ministar Malenica je na predstavljanju rekao da je cilj stvoriti jedinstveni sustav koji će spriječiti mogućnost zlouporabe i učinkovitiju kontrolu.

‘Može se dobiti i putem maila, liječnika i Stožera’, kazao je i dodao kako su ‘razlozi izdavanja kao i do sada. Izdavaju ih poslodavci, liječnici, a za građane nadležni stožer civilne zaštite’, rekao je i dodao da je građani je mogu pokazati u elektronskom i fizičkom obliku.

‘Mogu se koristiti na mobilnom uređaju, PDF propusnica ima qr kod’, rekao je Malenica i poručio:

‘Apeliram na građane da budu odgovorni’, rekao je ministar uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.