‘Mala zemlja s velikim porezima’: Vlasnik restorana napisao gostima koja sve davanja ima prema državi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Neimenovani hrvatski ugostitelj na prvoj je stranici svog jelovnika zaželio gostima dobrodošlicu uz popis svih poreza i doprinosa koje mora plaćati državi. Uz to, parafrazirao je i slogan Hrvatske turističke zajednice iz ‘Mala zemlja za veliki odmor’ u ‘Mala zemlja s velikim porezima’.

Fotografija je objavljena na Facebook  stranici ‘Protiv poreza’, a ugostitelj je nabrojio PDV od 25 posto, porez na potrošnju tri posto, porez na dohodak 36 posto, doprinos za mirovinsko 15 posto, doprinos za zdravstveno 16,5 posto i doprinos za Regos pet posto.

Nije trebalo dugo da se ispod objave nanižu stotine komentara. Jedan od čitatelja naveo je kako je ‘šteta što nije naveo i parafiskalne namete. Komunalije, komore, šume, vode, spomenićke rente i tako dalje’, drugi se sjetio i HRT-a, HOK-a, HGK, Turističke zajednice…

Drugi su se nadovezali i istaknuli da je to ‘tek početak spiska….istina je još gora’, a bilo je i onih koji su kontantirali ‘pa ti živi od ugostiteljstva’.

‘Ali ima još jedna caka u tome. Sve to to plaća gost!’, naveo je jedan od čitatelja, a drugi se pita ‘Sve stoji, a di su cijene? Da i to vidimo. Koliko plaća radnike, a koliko njemu ostaje’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.