Ležeći policajci odlaze u povijest, evo što bi ih trebalo zamijeniti

Čini se da će ležeći policajci uskoro postati povijest. Sve više zemalja okreće se drugačijim oblicima sigurnosti u prometu. Umjesto njih o sigurnosti bi uskoro mogle brinuti kamere koje bi svaki vaš brži prolazak od dopuštenog, novčano kaznile.

Svakodnevni prelazak preko ležećeg policajca, ponekad može biti jako skup. Za mnoge vozače upravo je njihova visina glavni problem.

Ležeći policajci na našim cestama izgledaju ovako: za 40 kilometara na sat širina ne smije biti manja od 90 centimetara, a visina do 4 cm, onima predviđenima za vožnju do 30 kilometara na sat širina ne smije biti manja od 120 centimetara, a visina mora biti do 7 cm, piše Dnevnik.hr.

‘Brzi nalet na ležećeg policajca ili na nekakvu prepreku na cesti može dovesti do oštećenja same gume, također i do deformiranja felge’, rekao je Ivan Tadić, voditelj servisa automobila.

Kamere bi trebale zamijeniti ležeće policajce

Uspornike bi uskoro mogle zamijeniti kamere. A za svaku veću brzinu od dopuštene vozači bi mogli dobiti novčanu kaznu.

‘Sasvim sigurno da imaju preventivnu ulogu, jer ljudi ako se boje, kao što se boje policajca i kad ga vide na cesti počnu usporavati, tako će ako budu znali da ih se snima stalno se prilagoditi”. kazao je Damir Novak iz HAK-a.

IZVOR: Dnevnik.hr/Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.