Rast cijena usluga

‘Koliko će koštati šišanje kad prijeđemo na euro? Ako je sad 70 kuna, otići će na 120 kuna, to je realna cijena’Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Među 239 tisuća i 278 blokiranih građana su i neki frizeri, dok drugi zbog poskupljenja struje i plina dižu cijene, javlja RTL.

Neki od njih žale se da za lokal od 29 metara četvornih imaju račun za plin veći i od 2,5 tisuće kuna. Za vrijeme teškog zatvaranja, svima su najviše nedostajali upravo frizeri jer nisu smjeli raditi, a čini se da će svima uskoro početi nedostajati i njihove stare cijene.

RTL-ov reporter Goran Latković o skoku cijena frizerskih usluga razgovarao je s predsjednikom ceha frizera i kozmetičara Ivicom Zanettijem.

– U ovom trenutku u Hrvatskoj su, ne samo zadnjih par dana nego i zadnjih mjesec i godinu dana, cijene porasle za 20 posto – kazao je Zanetti.

Kazao je da je čuo od kolega da je cijena plina na zadnjem računu narasla 200 i do 300 posto.

– Mislim da je to nevjerojatno, ali istinito. Nisu porasle samo cijene energenata, nama je porasla cijena repromaterijala, svega, dnevnih novina – kazao je Zanetti.

Komentirao je i koliko će koštati šišanje kada uvedemo euro.

Pošto surađujem s frizerima iz regije, u Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi – kazao je.

Više pročitajte OVDJE


Pratite nas i na društvenim mrežama: