Klepetana nema osam dana, je li priči došao kraj?

arhiva

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča životinjskog svijeta stigla je, čini se, do svog kraja.

Klepetan se ove godine svojoj rodi slomljenog krila Malenoj u Brodski Varoš vratio nekoliko dana ranije nego što je uobičajeno, 19. ožujka. Njihova ljubavna priča koja se odbija u gnijezdu na dvorišnoj zgradi područne osnovne škole dobila je tako svoj sedamnaesti nastavak. Malena je snijela tri jaja, idila je potrajala tri tjedna. A onda se sve preokrenulo. Rodan je zadnjih tjedana iz gnijezda izbivao po nekoliko dana, a od prošlog tjedna više se nije vraćao. Umirovljenik domar Stjepan Vokić, koji o Malenoj skrbi već gotovo tri desetljeća, strahuje da se Klepetan ove godine vratio posljednji put kako bi se oprostio prije prirodne smrti, piše Večernji list.

U međuvremenu, Malena ne želi jesti od tuge.

– Primijetio sam da je Klepetan nekako jadan i iznemogao. Nije jeo kako treba, čudno se ponašao. Imali su troje jaja, ali dva su se smrzla i njih su bacili iz gnijezda. Treće sam spasio, ali je bilo mućak. Znači nešto je krenulo po zlu. Rodan je počeo sve češće izostajati. Nije ga bilo dva, pa tri dana, a od 18. travnja više ga nisam vidio. On je svoje dao. Priroda i starost djeluju na sve nas. On nije želio nikome smetati, tu se rodio, tu će i umrijeti. Njemu je bilo bitno da dođe i oprosti se – rekao je Stjepan Vokić.

‘ Tuga je prevelika, tuguju Malena, domar Stipa, ali i brojni obožavatelji širom svijet. U proteklih 17 godina ljubavi dvije su rode na svijet donijele čak 66 ptića. To je raritet kad su rode u pitanju i u svjetskim razmjerima. Čini se, na žalost, da potomaka Malene i Klepetana više neće biti…

(Foto: arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.