Kanaderi gase dva požara na HvaruFoto: HRZ/Marinko Karačić

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske upućena su u akciju gašenja dva požara kod naselja Bogomolje u općini Sućuraj te kod Zastražišća u općini Jelsa na Hvaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja.

Od početka ovogodišnje  protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 32 požara i to 15 u Šibensko-kninskoj, 11 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Sveukupno su zračne protupožarne  snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 190 sati naleta pri čemu je izbačeno više od 6200 tona vode.

Uz gašenje požara provedeno je i 21 protupožarno izviđanje sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava ‘Orbiter 3B’ bio angažiran 11 puta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.